Dutch English French German Italian Norwegian Portuguese Russian Spanish

Agenda

 

Wilt u er zeker van zijn dat u bij een bezoek aan Diever kennis maakt met de midwinterhoornblazers dan kunt u het beste naar Diever komen op de eerste zaterdagavond in januari dan vindt het afsluiten van het blaasseizoen plaats.

(Als de eerste zaterdag op Nieuwjaarsdag valt dan is het de tweede zaterdag)

 

 

 

  

Blazers Midwinterhoornblazen De midwinterhoornstoel Afblazen bij de kerk

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 MIDWINTERHOORN DIEVER  e.o. al weer 26 JAAR  (1992 - - 2018)

Tussen 30 november (Sint Andries) en 6 januari (Drie Koningen) kunt u in de Gemeente Westerveld de roep van de midwinterhoorn horen! De blazers blaozen tussen 18.00 en 20.00 uur. Rond 19.00 uur heeft u dus de meeste kans!

 

Dit seizoen vindt het afblazen plaats op ZATERDAGAVOND 4 JANUARI  2020. Rond 18.00 uur bij de Hervormde kerk van Diever (Brink). Gevolgd door een sfeervolle wandeling, naar Oldendiever en weer terug,met vuren, een kort verhaal en warme chocolademelk voor iedereen. Terug bij de kerk wordt een Heidens Kabaal gemaakt teneinde de laatste kwade geesten uit Diever en omgeving weg te jagen.       DIT MAG U NIET MISSEN!

 

 

.Op vrijdagmiddag 27 december 15.00 uur brengen ongeveer 20 midwinterhoornblazers  een ODE AAN DE VRIJHEID bij het monument aan de Bosweg te Diever (bij de TIP). Daarbij wordt verbinding gelegd met de holocaust d.m.v. een drietal signalen op de Sjofar, de Joodse Ramshoorn, die oproepen tot WAAKZAAMHEID. Midwinterhoornblazers laten om beurten hun oude roep horen. Daarnaast worden twee gedichten over vrijheid voorgedragen. E.e.a. vooruitlopend op 75 jaar vrijheid in 2020.

 

  

 Waar wordt er geblazen:

 

Plaats

Omgeving

Plaats

Omgeving

Diever

v Osstraat

Wapse

    ,,

 Hoofdstraat

Nieuwland (incidenteel)

 Dieverbrug

 Jachthaven

Ten Darperweg

Diever Park Midzomer

Doldersummerweg

Doldersummerweg

Pucklaan

Wapserveen

Hobbitstee

Oldendiever

Holtenweg

Wateren

Appelschaseweg

Dwingeloo

Brink

Hunerwold State

Brugesakker

Wateren

Vledder

Pastorieweg (vijver)

Zorgvlied

Dorpsstraat

Kreuzeveen

Meester Onsteestraat

Prinses Beatrixstraat

Kalteren

Kalteren

Haking

Darp

Ruiterweg

Bosbouwkamp

IJhorst

Kerkweg

De Wijk

Dorpsstraat (molen)

 

 

Visitor heat map tracker, live visitor tracking, real time visitor counter